Tadaa! Luentokiertue innostaa yrittäjiä hyvinvoivaan menestykseen

Nov 12, 2021

"Mikä olisi hyvä nimi tälle kiertuelle?" kysyi Piia Koriseva kun istuimme hänen keittiössään Paimiossa.

"Ääh, nimen keksiminen on aina niin vaikeaa... Sen pitäisi olla joku helppo, ja sanoa "Tadaa! Täältä me tullaan ja nyt me kaikki menestytään," sanoin sen jälkeen kun olimme käyneet läpi monta sopimatonta nimeä. 

 

 Katsoimme toisiamme ja tajusimme - siinä se on: tadaa! 

Idea yhteisestä luennoista syntyi jo kesällä. Piia kertoi hänen Elämänmakuista elämää-luennoistaan, jotka ihastuttavat, naurattavat ja joskus itkettävätkin. Piian oma tarina ei ole helpoimmasta päästä, vaikka takana onkin upea ura. 

Piia tuli tutuksi radiosta, mm. Spede-yhtiön TV-ohjelmista, ja työstään Ilta-Sanomissa ja Otava Mediassa.

Puhuimme mitä oppeja olemme molemmat oppineet maailmalla, Piia teki kansainvälistä PR-työtä ja esiintyi Up With People -organisaatiossa, ja hän kertoi minulle tarinoita työstään Teksasissa.

Hän ymmärtää mistä puhun kun sanon että Suomessa kaivattaisiin hieman parempaa asennetta. Piia ymmärtää ettei ole kyse siitä että haluaisin saada suomalaisia amerikkalaistumaan, vaan näkemään suomalaisuutensa uusin tuorein silmin - niin kuin se on helppo nähdä kun asuu ulkomailla. 

 

Meillä kaikilla on valmiudet rakentaa oma menestystarinamme.

 Joskus omia parhaita puoliaan on vaikea nähdä, ja joskus elämässä vain tuntuu ettei voi voittaa, ja asiat menevät pieleen.

Siitäkin meillä Piian kanssa on kokemusta, mutta erona on että olemme kääntäneet kaikki vastoinkäymiset voitoksi. Se on ehkä just sitä tadaa! oppia jota haluaisimme muillekin jakaa. 

Piian elämän muutti vuonna 2008 aivoinfarkti ja oikean puolen halvaantuminen. Alkoi vuosia kestänyt kuntoutuminen. Mutta siitä syntyi jotain uutta: personal traineriksi kouluttautuminen ja muiden auttaminen hyvinvoinnin polulla. Kirja, luentosarja, podcast - paljon innostavaa, kannustavaa sisältöä joka auttaa muitakin näkemään miten elämästä pitää nauttia tässä ja nyt, eikä oman terveyden kanssa kannata leikkiä.

Tiedän mistä Piia puhuu. Samana vuonna itse sain 13 keuhkoveritulppaa, joka lähes jätti kolme lastani äidittömäksi. Se pisti elämän uusiksi siinä mielessä että uskalsin entistä rohkeammin lähteä tavoittelemaan omia unelmiani. 

Raskaita aiheita, mutta silti nauramme, koska eihän näistä voi vaan jutella tippa silmässä! Elämä on nyt, normaalista arjesta tulee pystyä nauttimaan ja voimme itse päättää mitä kohti lähdemme seuraavaksi kulkemaan. Ja elämässä täytyy olla hauskuutta! Ihan joka päivä. 

 

Hyvinvoiva yrittäjä - menestyvä yritys.

 Kerroin Piialle kirjastani Big Rich Money, ja miten sitä kirjoittaessa tunnistimme yleisimmät virheet joita yrittäjät tekevät. Sanoin että hieman pelottaa julkaista kirjaa tuolla nimellä, koska raha on niin vaikea aihe. Itsekin annoin kulttuuriissamme syvällä olevien rahamielikuvien vaivata itseäni.

"Mitä jos ihmiset luulee että mua kiinnostaa vaan raha tai että olen joku pintaliitäjä?"

Ja niin keskustelumme kääntyi miten tärkeää on vain uskaltaa puhua rahasta, menestymisestä - ja yleensäkin että ei ole olemassa jotain universaalia yhtä menestystä, vaan itsehän me se määritellään mitä se kenellekin tarkoittaa. Kerroin miten haluan auttaa suomalaisia naisyrittäjiä kasvattamaan liiketoimintaansa. 

Ja keskustelusta syntyi idea... mitä jos me tehdäänkin luentokiertue yhdessä?

Taloudellinen menestys ei ole tavoittelemisen arvoinen, jos itse voi huonosti. Hyvinvointi,  ja oman itsensä arvostaminen ovat osana myös liiketaloudellisen menestyksen kulmakivistä. Ja harvoin sitä voi hyvin, jos kaikki aika ja voimavarat menevät raha-asioista murehtimiseen. 

 

Tadaa! Meillä on vastauksia! 

Tadaa! on Suomen ainoa luentokiertue, jossa naiset puhuvat rahasta, yrittäjyydestä, markkinoinnista, jaksamisesta ja hyvinvoinnista suoraan, huumorin siivin.

Ensimmäistä kertaa puhumme miten hyvinvointi ja taloudellinen menestys kohtaavat yrittäjän arjessa.

Tadaa! Luento on elämys, joka jää mielen sopukoihin vielä pitkään tapahtuman jälkeen. Naurun keinoin on helppo sisäistää asioita ja ne jättävät hyvällä tavalla muistijäljen tulevaisuuteen.

Harvemmin puhutaan hyvinvoinnista ja rahan tekemisestä samassa lauseessa, mutta käsittelemme hauskan rohkeasti aiheita joissa yhdistyy samat kysymykset: Mitkä tekijät auttavat luomaan elämän makuisen elämän joka myös kannattaa taloudellisesti - ja mitkä ovat sen suurimpia esteitä?

Suomalaisilla naisyrittäjillä on kaikki edellytykset menestyä, mutta nyt tarvitaan potkua, rohkeutta ja konkreettisia helposti tehtäviä vinkkejä miten tehdä unelmista totta.

Kenties sovimme hyvin jo suunnitteilla olevaan tapahtumatuotantoonne vuoden 2022 aikana?

Kysy lisää ja buukkaa meidät: [email protected]

Jutellaan sponsorimahdollisuuksista: [email protected]

 Lue lisää: https://www.insidersociety.fi/tadaa

Big Rich Money - Miten tehdä yrittäjän unelmista totta on innostava ohjekirja yrittäjille, ja näyttää konkreettisesti miten kasvatat yrityksesi seuraavalle tasolle.

 
Osta kirja

Liity uutiskirjelistalle!

Tilaa Sisäpiirin Briiffi ja olet ensimmäisten joukossa kuulemassa kivoja uutisia ja vinkkejä.

Voit peruuttaa uutiskirjeen halutessasi.